Projektiranje

Projektni ured tvrtke Vojta-plan bavi se mjerenjem, automatskim upravljanjem, vođenjem i nadzorom tehnoloških i energetskih postrojenja, izrađuje projektna i konstruktivna rješenja sustava i uređaja posebnih namjena koja koriste elemente elektronike, mikroprocesorske tehnike, uljne hidraulike i njihove kombinacije na osnovi suvremenih dostignuća iz tih područja. U suradnji s domaćim i inozemnim proizvođačima i korisnicima Vojta-plan izvodi i pouzdana i ekonomična rješenja za mjerenja, upravljanja, prijenos podataka, upis podataka u ručne terminale za pohranjivanje na PC, obrada podataka u telekomunikacijskim centrima, na gospodarskim jedinicama i u industrijskim stanicama.

 

Među posebnim sustavima koji se projektiraju nalaze se složeni sustavi za vrlo osjetljive proizvodnje i nadzor u proizvodnim objektima gdje postoji mogućnost eksplozija. Riječ je o industrijskim procesima u eksplozivno ugroženim prostorima gdje tvrtka projektira, isporučuje i montira instrumentaciju za mjerenje, upravljanje i vođenje tehnoloških parametara u ugroženom prostoru, te ugrađuje zaštitna i tehnološka električka grijanja u ugroženom prostoru.

 

Neki od projekata tvrtke Vojta-plan su: vodovodna postrojenja i crpilišta, crpne stanice, filterska postrojenja, vodovodna mreža, telemetrijski centri. Uz to tu su mjerila protoka čistih i zamuljenih voda u cjevovodima i otvorenim kanalima, dojavljivači zastoja protoka, dojavljivači propuštanja cjevovoda, mjerila tlaka, reduktori tlaka, sadržaja ulja u vodi, pH vrijednosti, redoks potencijala, temperature, dozatori lijekova ili kemikalija u vodu te mnogi drugi uređaji u industriji.

 

Kada je riječ o poljoprivrednim postrojenjima tvrtka Vojta-plan bavi se projektiranjem posebnih uređaja u skladištima žitarica, pri njihovu transportu. Radi se o sustavima za nadzor temperature, vlažnosti, popunjenosti, protoka,
-sušenje žitarica - vođenje procesa u svrhu optimizacije procesa
-proizvodnja stočne hrane - precizna odmjeravanja i doziranje sipkih komponenata, doziranje masti / ulja i drugih tekućih komponenti
-farme - doziranje tekućina, nadzor potrošnje vode i hrane
-mlinska postrojenja - kontinuirano miješanje u određenim omjerima, doziranje, automatski ovlaživači
-postrojenja otpadnih voda - mjerenje, vođenje i nadzor obrade i transporta.

 

Tvrtka Vojta-plan nastala je1993. godine na znanju i iskustvu osnivača, a tijekom njezinih prvih godina poslovanja iskristaliziralo se da je tržište jednostavno željno nekih proizvoda, pa se tvrtka morala specijalizirati. Prije svega riječ je o sustava zaštitnih grijanja cjevovoda, kotlova, posuda, te drugih uređaja. Sve više se shvaća kako je važno i grijanje krovova, oluka, ulaznih rampi, hidrofora…

 

Kao jedan od uspjeha poduzeća ističemo projektiranje i izvođenje grijanih stepeništa na svim pothodnicima u gradu Zagrebu.
Među većim projektima ističemo klijente kao što su: Pliva, Toplane grada Zagreba, INA, Termoelektrana Plomin, TE Jertovec, Chromos, Polikem, Gradska plinara Zagreb.

 

Osim spomenutih grijanja u industriji posebno atraktivna, ekonomična i udobna su električna, regulirana grijanja podova, koja Vojta-plan izvodi ne samo u stanovima nego i poslovnim objektima, kao npr. porta u INI, Slavonska avenija, Crpna postaja na Langovom trgu, Zagreb, zatim Ronilački centar u Mošćeničkoj Dragi i mnogi ugostiteljski objekti na moru uključujući hotel Ambasador u Dubrovniku.

 

Zaštitno grijanje hidrantske mreže na tunelima na novoj autocesti Zagreb-Split, Javorova kosa, Podvugleš, Brinje itd, neki su od zahtjevnijih poslova koje je tvrtka Vojta-plan izvodila.

 

Zahvaljujući iskustvu i savjesnosti suradnika tvrtka Vojta-plan obavlja od 2001. godine zahtjevan i odgovoran posao na izradi projekata i obavljanju nadzora za elektroinstalacije, transformatorske stanice i nadzor i upravljanje tehnološkog procesa Centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda grada Zagreba.


U posljednjih godinu dvije, tvrtka Vojta-plan radi na razvoju vlastitih proizvoda, koristeći tehnologije i uređaje drugih proizvođača, kombinirajući ih u svojim projektima na taj način da njihovi kupci i korisnici na kraju dobiju maksimalnu kvalitetu po prihvatljivim cijenama.

 

Vojta-plan dopunjuje spomenute djelatnosti projektiranjem i izvođenjem bazena za plivanje i rekreaciju i danas suvremenih prostora wellnessa. U sklopu te djelatnosti Vojta-plan je razvio jedinstven, vlastiti proizvod - centralni upravljački sustav za tretiranje bazenske vode i upravljanje bazenskim atrakcijama, masažnim kupkama, saunama, parnim kupeljima itd.

 

Velika prednost poduzeća Vojta-plan su ovlašteni inženjeri Komore, što korisniku daje pouzdanje u kvalitetu i krajnje funkcionalnosti sustava. Tvrtka objedinjuje projektiranje i izvođenje. Kada radimo na projektima, bilo da je riječ o privatnim ili državnim investitorima i tvrtkama, izlazimo u susret instalaterima i pomažemo im savjetima.

Vojta-plan d.o.o., nositelj autorskih prava