Grijanje i zaštita od smrzavanja u industriji i građevinarstvu

Grijanje i zaštita od smrzavanja u industriji:

· Grijanje cjevovoda i posuda

· Grijanje staklenika i plastenika

Električni grijači polažu se u tlo i griju korijenje umjesto zraka. Time se stvara pogodnija klima i za korjenje i za nadzemni dio biljke, pospješuje se rast i smanjuju oštećenja nadzemnog dijela gljivicama i insektima.

· Grijanje uzgajališta mladunčadi u stočarstvu

Kod staja otvorenog tipa izražen je problem smrzavanja pojilica, pojilišta i njima pripadnih vodovodnih cijevi. Primjenom električnih grijača otklanjaju se ti problemi i omogućava nesmetano napajanje stoke.

· Grijanje hladnjača

Kod svih hladnjača čija je temperatura ispod točke smrzavanja i koje imaju temelje u zemlji, postoji opasnost od zaleđivanja i razaranja temelja i poda. Rješenje, koje je potpuna i djelotvorna zaštita, je u postavljanju električnog grijanja poda ispod toplinske izolacije.

saznajte više>>> Uspješno korištenje staklenika i plastenika tokom cijele godine

Grijanje i zaštita od smrzavanja u građevinarstvu:

· Podno grijanje

Grijanje stambenih i poslovnih površina, sakralnih i sportskih objekata...

· Stropno grijanje

Suha ugradnja grijaćih folija za zidove i stropove obložene "knaufom" ili drvetom...

· Grijanje zidova i zrcala

· Dogrijavanje toplovoda

· Grijanje vodovodnih i hidrantskih instalacija

Zbog razornog širenja vode prilikom zaleđivanja veliku štetu može izazvati pucanje vodovodnih instalacija, cijevi, ventila hidrofora, hidranata, crpki...

· Grijanje pristupnih puteva

Električno grijanje vanjskih površina isključuje potrebu za čišćenjem snijega i leda, kao i za posipavanjem površina solju ili drugim sredstvima koja su ekološki neprihvatljiva, onečišćuju površinu i uništavaju oblogu, često kamen ili kvalitetnu keramiku.

· Grijanje oluka i odvoda

Kod vanjskih temperatura od nule do oko -10°C snijeg se na krovovima i terasama otapa pod utjecajem topline koja probija iz unutarnjeg grijanog prostora kroz bolje ili lošije toplinski izolirane građevinske slojeve...

· Grijanje antena

Vojta-plan d.o.o., nositelj autorskih prava